onsdag 12 september 2012

Hmmm... mmmm Menton!

Menton... alltså hur fint är det inte här!!! 

Menton är en urmysig fransk liten stad mellan Monaco och Italienska gränsen. Här är verkligen hur fint som helst. En härlig strand att sola och bada på. Ta dock med någon typ av sko som du kan bada med eftersom det är stenstrand och det kan bli vasst under fötterna när du ska gå ner i vattnet. Du kan gå längs strandpromenaden och bara njuta av Medelhavet.


Här finns också en gammal del precis som i Nice. Den här delen av staden klättrar uppåt längs en brant klippa, och här är husen nästan byggda ovanpå varandra. Trånga gränder och medeltida hus. Så fint.


Här finns också den bästa restaurangen vi har hittat i Frankrike, alla kategorier som prisvärt, gott, mysigt och fantastisk service, uppfylls här. Restaurangen heter som skylten visar A Braijade Meridicunale. Den är inte helt lätt att hitta så kolla upp den på en karta innan ni går hit. För hit måste ni!!!



Så här glad blir man efter en 6-rätters middag och ett glas vin till varje rätt... för 45 euro (430 kr inkl dricks med dagens valuta).


Ni måste också testa glassen! Kolla bara så fint de lägger upp den i sina glassdiskar! Å alla äter glass... hela tiden.



Ett av torgen i Menton som ligger längs med shopping- och restaurangstråken som ligger på väg mot hamnen. Ja, det är verkligen hur fint som helst här. Det finns många små butiker som säljer handgjorda tvålar, med olivolja mm. De är ofta billiga och tvålarna är fantastiskt bra. Ni ska också passa på att köpa Limoncello i Menton. Menton är nämligen starkt förknippat med citroner. Varje år arrangeras nämligen en citronfestival som med sina dryga 200 000 besökare blivit en av Rivierans största evenemang. Ortsborna har en egen Eva och Adam-legend som förklarar varför citronerna frodas så bra i Menton. Den säger att Eva tog med sig en citron när de drevs från paradiset och lät plantera den här i Menton. Därför växer citronerna här! Låter fullt troligt för mig att Eva och Adam hittade ett nytt paradis just här.




Mentons hamn. Man kan se Italien på bilden. Gränsen går någonstans där vid bukten. Menton ligger bara 1 km från Italienska gränsen.




Vad jag längtar tillbaka!!! Semester någon?

2 kommentarer:

  1. tack snälla rara för tipsen, hälsar kristinas kompis emma som snart ska till menton :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Varsågod! Hoppas ni får en fantastisk resa. Det är som sagt hur fint som helst där nere på rivieran.

      Radera